icon
close

  Informatie aanvragen

  Coronamaatregelen

  Diverse coronamaatregelen hebben invloed op de rijschoolbranche. In de onderstaande berichtgeving kan je laatste updates lezen.

  Protocol rijlessen
  Download hier onze protocollen die wij hanteren tijdens de rijlessen en bekijk welke maatregelen voor jou gelden. Deze protocollen hanteren wij bovenop de richtlijnen van de overheid.

  Praktijklessen
  Alle praktijkopleidingen (categorieën A, AM, B, BE, C en CE) zijn weer toegestaan. Wel zijn daar een aantal voorwaarden aan verbonden. Deze vind je terug in de opgestelde rijlesprotocollen hierboven. Lees deze goed door en voorkom verassingen.

  Praktijkexamen
  Een aantal leerlingen met een verlopen theoriecertificaat kunnen tóch praktijkexamen doen. Het CBR maakt een uitzondering voor kandidaten van wie de geldigheid van hun theorie op 31 maart afloopt en het examen in de periode van 15 december 2020 tot en met 1 april 2021 is uitgesteld. CBR houdt voor deze groep examenplekken vrij tot en met 31 mei 2021.

  De regeling is éénmalig voor een kandidaat en geldt alleen in de periode tot en met 31 mei 2021. Voor de overige gevallen geldt de coulanceregeling.

  Theorielessen en examens
  Vanaf dinsdag 16 maart vinden de theorie-examens voor het beroepsvervoer weer doorgang bij het CBR. Bij het inplannen van theorie-examens voor het beroepsvervoer zijn als eerste de kandidaten aan de beurt van wie het theorie-examen niet kon doorgaan tijdens de lockdown. Hiervoor heeft het CBR tot en met mei plekken vrijgehouden. Alles kan zonder dubbele kosten worden ingehaald. Plekken voor nieuwe theorie-examens kunnen gereserveerd worden voor de periode vanaf juni.

  Vanaf 28 april neemt het CBR ook weer theorie-examens voor de auto, motor en bromfiets af.

  Nascholing
  Vanaf 3 maart is praktijktraining weer mogelijk met maximaal twee cursisten in het voertuig en per docent. Vanaf 16 maart kunnen beroepschauffeurs weer theoretische nascholing voor code 95 volgen.

  Inplannen nieuwe cursus
  Wanneer je een cursus hebt gepland staan in de periode tot 9 maart kan je deze zonder extra kosten inhalen. Wanneer er nieuwe data bekend zijn neemt onze backoffice contact met je op om een nieuwe cursus in te plannen.

  Geldigheid certificaten, examenresultaten en code 95
  Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, werden eerder vanuit de overheid verlengd. Dit geldt ook voor de deelexamens of praktische proeven voor het behalen van het getuigschrift van vakbekwaamheid (code 95). Bekijk hier welke geldigheid voor jou geldt.

  Openingstijden
  Bezoek bij de kantoren in Putten en Barneveld is weer mogelijk. Ons kantoor in Putten is open tijdens de reguliere openingstijden. Ons kantoor in Barneveld is alleen open op afspraak. Je mag ook altijd een berichtje achterlaten op de website. Dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.

   

  Houdt deze pagina in de gaten voor nieuwe updates.

  Veel gestelde vragen

  Zijn jullie bereikbaar voor contact?

  Bezoek bij de kantoren in Putten en Barneveld is weer mogelijk. Ons kantoor in Putten is open tijdens de reguliere openingstijden. Ons kantoor in Barneveld is alleen open op afspraak.

  Certificaten, passen of examenuitslagen die vanwege de coronamaatregelen dreigen te verlopen, zijn vanuit de overheid verlengd. Ook de geldigheid van rijbewijzen en code 95 is opnieuw verlengd. Kijk op de website van het CBR wat voor jou van toepassing is.