icon
close werken bij rijschool roordink

Rijschool Roordink introduceert DRI-VR

Roordink doet het: als eerste rijschool in Nederland gestart met DRI-VR: Virtual Reality in de rijopleiding.

Virtual reality is nog nieuw, maar het positieve effect ervan is bewezen. Het SWOV, Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, deed in 2018 al onderzoek naar de effecten van virtual reality training in de rijopleiding. Wat bleek is dat jongeren getraind met virtual reality, veel beter reageren op gevaren dan jongeren die zonder virtual reality zijn getraind. Een greep uit de onderzoeksresultaten: jongeren herkennen gevaren beter, hebben minder snelheidsovertredingen, zijn vaker gestopt voor verborgen stopborden, minder betrokken bij botsingen en verbeteren aanzienlijk hun kijkgedrag.

Deze resultaten zijn voor ons reden genoeg om te starten met DRI-VR. DRI-VR is een virtual reality training, waarmee leerlingen thuis 6 weken lang moeilijke situaties kunnen beleven. Door de 360 graden bril is de beleving net echt en dus een mooie voorbereiding op je echte rijlessen. Het is dus geen vervanging van rijlessen, maar een aanvulling. In korte tijd kunnen leerlingen veel meer meemaken. Ook de moeilijke situaties die zich niet makkelijk voordoen tijdens de rijles.

Vanaf 1 januari 2020 is DRI-VR een vast onderdeel in alle rijbewijs B opleidingen bij Roordink. Wil je meer weten over DRI-VR? Neem een kijkje op www.dri-vr.nl

DRI-VR

DRI-VR maakt lastige verkeerssituaties herkennen leuker en makkelijker.

CHECK IT OUT!