icon
close

Informatie aanvragen

Informatie aanvragen

Met de motor heb je alle vrijheid!

Het weekend staat voor de deur en het is fantastisch weer. In gedachten zet je jouw motorhelm op en laat je de motor in beweging komen. Je voelt al bijna de wind langs je heen suizen terwijl je over de mooiste wegen rijdt. Je ruikt de geur van de bossen. Het gevoel van ultieme vrijheid.

Toch jammer dat je het motorrijbewijs nog niet hebt. Wij gaan je daarbij helpen. Zo kan je binnenkort zelf de gashendel van je eigen motor opendraaien en de mooiste plekjes ontdekken.

Wij bieden je alle handvatten

Onze ervaren instructeurs geven je les in blokken van twee uur. Bij ons kan je zelfs in de avond je lessen plannen. Zo hebben wij altijd voor iedereen tijd. Daarnaast hoef je niet zelf je kleding en helm te regelen. Wij zorgen dat alle benodigdheden aanwezig zijn. Ook gebruiken we video-opnames om je les te analyseren. Deze gebruikt je instructeur tijdens de nabespreking van de les.

Tijdens je eerste lessen ben je voornamelijk op een afgesloten terrein bezig. Hier oefen je voertuigbeheersing. Hierin voer je de zogenaamde bijzondere verrichtingen uit zoals slalom, achtje draaien etc. Wanneer je deze onder de knie hebt mag je het CBR-examen ‘Voertuigbeheersing’ (AVB) doen. Nadat je deze haalt mag je verder met het onderdeel ‘Verkeersdeelneming’.

Met de Verkeersdeelneming ga je de weg op en leer je kijken, de plaats op de weg en krijg je verkeersinzicht. Ook dit onderdeel sluit je af met een CBR-examen (AVD).

Let op! We willen je vragen om je eigen motorkleding mee te nemen i.v.m. de corona maatregelen. Ons protocol voor de motoropleiding kan je hier vinden.

WAAROM opstappen bij RIJSCHOOL ROORDINK?

 • Instructievideo’s op YouTube
 • Alle uitrusting te leen
 • Videoanalyse
CATEGORIEËN


Het motorrijbewijs kent drie verschillende categorieën: A1, A2 en A. Welke categorie voor jou van toepassing is hangt af van je leeftijd:

 • A1: Rijlessen mag vanaf 17 jaar, vanaf 18 jaar mag je de praktijkexamens doen. Hiervoor rijd je dan op een lichte categorie motor.
 • A2: Wanneer je 19 bent en je A1-rijbewijs al hebt mag je beginnen met rijles op een middelzware motor. Vanaf je 20ste verjaardag mag je afrijden voor A2. Als je wacht tot na je 21ste verjaardag mag je met een zware motor afrijden en krijg je code 80 toegevoegd aan je rijbewijs.
 • A: Vanaf je 21ste mag je beginnen met rijles op een zware motor. Als je al twee jaar in het bezit bent van je A2-rijbewijs mag je vanaf 22 afrijden. Heb je dat niet mag je vanaf 24 jaar afrijden voor je A-rijbewijs.

Ingewikkeld verhaal, maar wij hebben het hieronder nog even schematisch weergegeven.

CODE 80


De leeftijd om examen te doen voor de zware motorcategorie (A) is verlaagd van 24 naar 21 jaar. Als je het A-rijbewijs behaalt voor je 24e, krijg je code 80 op je rijbewijs. Met die code mag je rijden op een driewielig motorrijtuig, een lichte motor (A1) en een middelzware motor (A2).

De code 80 vervalt twee jaar na het behalen van je A-rijbewijs of als je voor die tijd 24 wordt. Je mag dan ook op een zware motor (A) rijden. Je hoeft daarvoor geen extra examen meer te doen.

TRY THE BIKE


Het kan zijn dat je nog niet helemaal zeker weet of de motor wel iets voor jou is. Daarvoor bieden wij een Try the Bike aan. Tijdens de Try the Bike maak jij kennis met zowel de motor als met ons. Tijdens deze anderhalf of twee uur durende les krijg je een perfecte introductie tot het motorrijden. Ook maak je kennis met onze manier van lesgeven. Deze les ervaar je op ons eigen afgesloten terrein. Daarnaast is dit voor je instructeur het perfecte moment om erachter te komen waar jouw sterke en minder sterke punten liggen. Op basis hiervan weet hij wat voor jou het beste traject is. Samen met je instructeur kies je welk pakket het beste bij je past. Benieuwd naar hoe het is om motor te rijden? Meld je dan snel aan!

 • ZO SLAAG JE!

 • 1 Kennismaken met je instructeur

  Tijdens je eerste rijles maak je kennis met je instructeur en het motorrijden. Je rijdt je eerste rondje bij ons op een afgesloten terrein en je instructeur kijkt waar jouw kwaliteiten liggen. Op basis hiervan maakt je instructeur een plan.

 • 2 We stippelen een perfect traject voor je uit

  Veel of weinig lessen? Spoedcursus of normaal traject? Dit alles bepalen jij en je instructeur samen. Je instructeur geeft je tijdens je eerste les een advies op basis van wat hij tot dan toe gezien heeft van jouw rijvaardigheid, inzicht en aanleg.

 • 3 Je slaagt voor je theorie-examen

  Uiteraard komt bij je rijbewijs halen een deel theorie kijken. Dit doe je door zelfstudie. Heb je daar hulp bij nodig? Dan bieden wij je een individuele theorietraining aan. Wanneer je denkt je theorie-examen te kunnen halen, kan je dit via ons aanvragen.

 • 4 Je slaagt voor je AVB-examen

  Tijdens je AVB-examen laat jij zien dat je de motor compleet onder controle hebt door zeven bijzondere verrichtingen uit te voeren, zoals slalommen en een achtje rijden. Voor dit examen hoef je nog niet je theorie gehaald te hebben als je in bezit bent van een geldig Nederlands rijbewijs voor de auto.

 • 5 Je slaagt voor je AVD-examen

  Wanneer je je theorie- en AVB-examen hebt gehaald is het tijd voor je laatste examen, het AVD. Wanneer je dit examen haalt heb je bewezen dat je een ervaren bestuurder bent en dat je jezelf staande houdt in het verkeer.

 • 6 Je haalt je rijbewijs op in het gemeentehuis

  Gefeliciteerd, je hebt met succes je rijbewijs gehaald. Tijd voor taart en een feestje!

TRY THE BIKE PLANNEN

Wil jij het ultieme motorgevoel zelf beleven? Voor €69,50 stap je 90 minuten op de motor en maak jij je eerste meters!
Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen wij contact met je op voor het plannen van jouw Try The Bike!

Onze Try the Bike lessen starten vanaf onze vestiging in Putten. Tot snel!

 • 1Roordink Putten

  Adresgegevens:

  Nijkerkerstraat 27
  3882 PC PUTTEN

  Tel: 0341-353294

  Openingstijden:

  maandag t/m vrijdag 08.30 – 17.00u
  zaterdag en zondag gesloten

ONZE PAKKETTEN:

 • TOUR meest gekozen!
  Dit pakket bevat:
  • 20 uur rijles à 60 minuten
  • AVD-examen CBR
  • AVB-examen CBR
  • Gebruik motoruitrusting
 • CRUISE
  Dit pakket bevat:
  • 25 uur rijles à 60 minuten
  • AVD-examen CBR
  • AVB-examen CBR
  • Gebruik motoruitrusting
 • RACE
  Dit pakket bevat:
  • 10 uur rijles à 60 minuten
  • AVD-examen CBR
  • AVB-examen CBR
  • Gebruik motoruitrusting
 • SPORT
  Dit pakket bevat:
  • 15 uur rijles à 60 minuten
  • AVD-examen CBR
  • AVB-examen CBR
  • Gebruik motoruitrusting

Voor elke opleiding geldt inschrijfgeld van € 29,-.

1 januari 2020 – Op al onze opleidingen zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Prijswijzigingen voorbehouden. Genoemde prijzen zijn inclusief 21% BTW en 0% BTW voor CBR-producten. Download hier onze volledige prijslijst voor het motorrijbewijs.

Gemiddelde cijfer:
688 beoordelingen

9.2
benieuwd wie jou voorgingen?
ALLE GESLAAGDEN

AANMELDEN

Wil je kennismaken met Rijschool Roordink en hoe het is om bij ons op de motor te zitten? Meld je dan aan voor een proefles. Tijdens deze les maak je kennis met je instructeur.

Geslacht

STEL JE VRAAG

Heb je na het lezen van al deze informatie toch nog een vraag? Geen probleem. Wij geven hier graag antwoord op. Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

ROORDINK CADEAUBON

Geef iemand een rijbewijs cadeau!

GEEF EEN CADEAUBON

Veelgestelde vragen

Waar geven jullie motorrijles?

Wij verzorgen de motorrijlessen vanuit onze vestigingen in Putten en Barneveld.

Ja, je moet bij het praktijkexamen verkeersdeelneming een geldig theoriecertificaat A hebben. Je mag wel met een geldig rijbewijs B alvast met de praktijklessen starten en zelfs afrijden voor de bijzondere verrichtingen.

Nee, dat is niet nodig. Je hoeft alleen een theoriecertificaat te halen wanneer je voor het eerst een motorrijbewijs gaat halen.

Het theoriecertificaat voor de categorieën auto, motor en bromfiets is 1,5 jaar (18 maanden) geldig.

Dit mag, maar is niet verplicht. Je kunt bij ons gratis een volledige uitrusting gebruiken tijdens je rijlessen en examens.

Wij geven les met maximaal 2 leerlingen tegelijkertijd die op hetzelfde niveau zijn. Mocht de instructeur het nodig vinden om jou individueel te begeleiden rij je 1 op 1 met je instructeur.

Jazeker, dat kan! Met een cadeaubon bepaal je zelf hoeveel lessen je cadeau wilt geven. Geef een cadeaubon!

Staat jouw vraag er niet tussen?
Je mag ons altijd bellen op 0341 353 294