icon
close werken bij rijschool roordink

  Informatie aanvragen

  Het C-rijbewijs laat je dromen uitkomen

  Roordink Transport Opleidingen is dé transportopleider voor iedereen die op een veilige en verantwoorde manier zijn of haar groot rijbewijs wil halen. Met meer dan 25 jaar ervaring en een team van ervaren en professionele instructeurs, staan wij garant voor kwalitatieve opleidingen en nascholing op maat.

  Bij Roordink Transport Opleidingen leer je niet alleen rijden in een vrachtauto, maar ook hoe je op een verantwoorde manier aan het verkeer deelneemt. Kies je voor kwaliteit en betrouwbaarheid? Dan kies je voor Roordink Transport Opleidingen. Wij helpen jou op weg naar je rijbewijs!

  Spoedopleiding C of CE

  Spoedopleiding >> 25 juni examen

  • Geen extra kosten
  • C of CE
  • Vaste instructeur
  aanmelden

  Klaar voor de start?

  Hoe gaat jouw opleiding eruit zien?

  Ga je de vrachtauto voor eigen gebruik of beroepsmatig gebruiken? Dit bepaalt namelijk een deel van je opleiding voor het vrachtautorijbewijs. Wanneer je beroepsmatig je rijbewijs gaat inzetten, heb je de basiskwalificatie Code 95 nodig. Dit is een stuk extra theorie en praktijk dat je moet halen tijdens je vrachtauto-opleiding. Weet je niet zeker of het gebruik dat je voor ogen hebt beroepsmatig of eigen gebruik is? Neem dan contact op met één van onze opleidingsadviseurs.

  Vrachtautorijbewijs voor beroepsmatig gebruik


  Wanneer je het vrachtautorijbewijs haalt voor beroepsmatig gebruik, moet je naast de praktijkopleiding ook drie onderdelen halen voor je theorie. De volgende onderdelen moet je in totaal halen:

  • Examen vrachtauto theorie Module 1 (Basiskennis verkeer, techniek, lading en vervoerswetgeving)
  • Examen vrachtauto theorie Module 2 (Verdieping voertuigtechniek en veilig lading vervoeren)
  • Examen vrachtauto theorie Module 3 (Verdieping wet- en regelgeving, markt en beroepshouding)

  Na het behalen van het examen van Module 1 kan je Module 2 en 3 gaan halen. Naast de theorieopleiding volg je ook nog twee toetsen. Je leert hier manoeuvreren en laden en lossen.

  Wanneer je alle onderdelen hebt behaald heb je aangetoond dat je “vakbekwaam” bent. Je hebt de basiskwalificatie Code 95 gehaald. Dit moet je onderhouden met nascholing. Lees hier meer over nascholing Code 95.

  Vrachtautorijbewijs voor eigen gebruik


  Wanneer je het vrachtautorijbewijs voor eigen gebruik haalt, heb je naast de praktijkopleiding alleen een basis theorietraject. Hiervoor haal je één onderdeel
  :

  • Examen vrachtauto theorie Module 1 (Basiskennis verkeer, techniek, lading en vervoerswetgeving)
  Theorie-examentraining

  Wij verzorgen verschillende theorie-cursussen voor het vrachtautorijbewijs. Op die manier ga jij goed voorbereid je theorie-examen in. Wil je extra cursussen of individuele begeleiding? Dat is mogelijk. Ook hebben wij het benodigde online trainingsmateriaal. Door online te oefenen ben je optimaal voorbereid op je examen. Zak je voor je theorie-examen na het volgen van de cursus? Dan mag je kosteloos deelnemen bij de eerstvolgende cursus.

  Bekijk de cursusdata

  Code 95 Rijschool Roordink Transport Opleidingen

  Vrachtauto-opleidingen

  • C1-rijbewijs

   Met dit rijbewijs mag je voertuigen rijden met een maximummassa tussen de 3500 kg en 7500 kg.

   Dit rijbewijs heb je nodig wanneer je bijvoorbeeld een kleine vrachtauto, camper, of zwaar bedrijfsvoertuig rijdt. Denk je later de overstap naar een voertuig zwaarder dan 7500 kg te maken? Dan is het verstandig om direct je C-rijbewijs te halen zodat je niet opnieuw je theorie, praktijklessen en examens hoeft te doen.

  • C1E-RIJBEWIJS

   Met dit rijbewijs mag je een voertuig met aanhanger van meer dan 750 kg rijden, waarbij de maximum massa van de combinatie samen 12.000 kg is.

   Voor deze opleiding heb je verschillende opties: één hele dag of twee halve dagen. Tijdens de lessen leer je verschillende manoeuvres zoals aandokken, bochtje achteruit en recht achteruit rijden. Daarnaast bespreek je met je instructeur een aantal theorieonderdelen zoals de kentekenpapieren van de auto.

  • C-RIJBEWIJS

   Met dit rijbewijs mag je elke vrachtauto (zonder aanhanger) met een massa boven de 3500 kg rijden.

   Voor dit rijbewijs heb je de keuze tussen automaat en handgeschakeld. Wanneer je afrijdt met een automaat krijg je hier een aantekening voor op je rijbewijs. De enige uitzondering hiervoor is als je 10 minuten handmatig op- en terugschakelt tijdens het examen.

  • CE-Rijbewijs

   Met dit rijbewijs mag je elke vrachtauto met een massa boven de 3500 kg rijden met een aanhanger van meer dan 750 kg.

   Voor het behalen van dit rijbewijs kies je bij ons tussen rijden met een trekker-oplegger combinatie of een bakwagen met aanhangwagen (wipkar). In deze opleiding leer je om met de lange combinatie veilig door het verkeer te manoeuvreren. Zowel vooruit als achteruit. Bij deze opleiding zit geen apart theorie-examen.

  • Code 95 Rijschool Roordink Transport Opleidingen LZV
   LZV-certificaat

   Een Lange en Zware Vrachtautocombinatie, is een combinatie waarmee je meer vracht kan en mag vervoeren dan een gewone vrachtautocombinatie. Deze opleiding mag meegeteld worden voor 7 Code 95 praktijkuren.

   Om te beginnen met deze opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet al in het bezit zijn van een CE-rijbewijs en Code 95. Daarnaast moet je minstens vijf jaar ervaring hebben met het besturen van voertuigen waar je een CE-rijbewijs met Code 95 voor nodig hebt. Deze opleiding duurt één dag.

  • Zo haal jij je C-rijbewijs

  • 1 Je meldt je aan voor jouw opleiding

   Je hebt besloten je rijbewijs te gaan halen. Vraag informatie aan bij onze opleidingsadviseurs of meld je aan via het aanmeldformulier.

  • 2 Je regelt je gezondheidsverklaring

   Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je onder andere eerst een gezondheidsverklaring aanvragen. Dit doe je door in te loggen op mijn.cbr.nl en een gezondheidsverklaring aan te vragen. Deze vul je naar waarheid in. Wil je zowel rijbewijs C als CE halen? Dien dan de gezondheidsverklaring voor beide categorieën tegelijk in. Het CBR neemt vervolgens jouw verklaring in behandeling. Als deze verklaring door het CBR wordt goedgekeurd, ga je met deze goedkeuring naar een keuringsarts. De keuringsarts check als laatste of je fysiek gezond genoeg bent.

  • 3 Je haalt je theorie-examen

   Voor de opleiding C en C1 doe je examen voor 1 theoriemodule. Theorie Module 1 bestaat uit basiskennis verkeer, techniek, lading en vervoerswetgeving. Wanneer je voor beroepsmatig gebruik je rijbewijs haalt doe je nog een tweede en derde theoriemodule. Theorie Module 2 bestaat uit verdieping voertuigtechniek en veilig lading vervoeren. Theorie Module 3 bestaat uit verdieping wet- en regelgeving, markt en beroepshouding.

   Voor beroepsmatig gebruik volg je ook nog 2 toetsen die gaan over manoeuvreren en lading zekeren. Ga je voor je CE rijbewijs? Dan volg je alleen je praktijklessen.

  • 4 Je volgt je praktijklessen

   Wanneer je Module 1 hebt gehaald mag je beginnen met de praktijklessen. In overleg met jou maken we een opleidingsplan. Tijdens de praktijklessen leer je de fijne kneepjes van het chauffeursvak. Tijdens de lessen leer je om te gaan met de omvang en het gewicht van de vrachtwagen en verschillende uitdagende verkeerssituaties.

  • 5 Je doet praktijkexamen

   Tijdens het praktijkexamen toon je aan dat je rijvaardig genoeg bent door met het voertuig of combinatie door het verkeer te rijden. Hierin test het CBR je op de volgende punten:
   • Rijklaar controle
   • Professioneel rijgedrag
   • Verkeersgedrag tijdens de rit
   • Bijzondere verrichtingen
   • Voertuigbeheersing
   • Ergonomie en veiligheid

  • 6 Toeren maar!

   Wanneer je al deze tests hebt doorstaan heb je aangetoond dat jij een volwaardig vrachtautochauffeur bent. Gefeliciteerd! Tijd om dit rijbewijs aan je collectie toe te voegen!

  DEZE TOPPERS LEIDEN JE OP:

  GESLAAGD!

  • Jeremy

   Helemaal top!

  • Ilona Last

   Fijne lessen waarbij alles goed uitgelegd!
   Heel fijn om les te hebben gehad van een en dezelfde instructeur.

  • Daniel

   Vandaag in een keer geslaagd voor mijn C-rijbewijs. Rijschool Roordink is een professionele organisatie, die je stap voor stap begeleidt naar je rij-examen. Gewoon een top rijschool met fijne mensen!

  Gemiddelde cijfer:
  957 beoordelingen

  9.4
  BENIEUWD WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN?
  Lees de reviews!

  AANMELDEN

  Wil je graag je rijbewijs halen bij Rijschool Roordink? Meld je dan aan via het onderstaande formulier.

   Geslacht
    

   STEL JE VRAAG

   Heb je na het lezen van al deze informatie toch nog een vraag? Geen probleem. Wij geven hier graag antwoord op. Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

    ROORDINK CADEAUBON

    Geef iemand een rijles cadeau!

    GEEF EEN CADEAUBON

    Veel gestelde vragen

    Waar geven jullie vrachtautorijles?

    Vestiging Putten (praktijk)
    Nijkerkerstraat 27
    3882 PC Putten
     

    Vestiging Barneveld (theorie)
    Energieweg 2
    3771 NA Barneveld
     

    Vestiging Zwolle (theorie en praktijk)
    Lichterweg 19
    8042 PW Zwolle

    De gezondheidsverklaring voor het groot rijbewijs is 1 jaar geldig. Kijk voor meer informatie over de gezondheidsverklaring voor het C-rijbewijs op de website van het CBR.

    De theorie voor het groot rijbewijs is 1 jaar geldig. Heb je het rijbewijs dan nog niet gehaald? Dan moet je de theorie opnieuw halen.

    Rijbewijs C is 5 jaar geldig. Wil je het C-rijbewijs verlengen? Dan regel je opnieuw je gezondheidsverklaring via mijn.cbr.nl en ga je langs een keuringsarts. Wanneer je medisch goedgekeurd bent kan je naar het gemeentehuis om je rijbewijs te laten verlengen.

    Volg je via je werk een opleiding of nascholingscursus? Dan kom je misschien in aanmerking voor SOOB subsidie. Controleer of  jouw werkgever daarbij aangesloten is. Heb je een SOOB-id? Vul deze dan in op het aanmeldformulier.

    Wanneer je beroepsmatig aan de slag wilt als chauffeur ben je verplicht om 2 extra theoriemodules te volgen tijdens je opleiding. Ook volg je twee toetsen. Hierbij leer je manoeuvreren en laden en lossen. Wanneer je hier voor geslaagd ben is je Code 95 geldig voor vijf jaar. Om je Code 95 geldig te houden dien je om de vijf jaar nascholing te volgen. Ook hier helpen wij je graag bij.

    Voor het wel of niet nodig hebben van Code 95 zijn uitzonderingen. Wil je weten welke situatie voor jou van toepassing is? Neem contact op met één van onze opleidingsadviseurs.

    Als je nog geen 21 jaar bent en je het rijbewijs niet beroepsmatig gaat gebruiken moet je wel Code 95 halen.

    Jazeker, dat kan! Met een cadeaubon bepaal je zelf hoeveel uur je cadeau wilt geven. Geef een cadeaubon!

    Staat jouw vraag er niet tussen?
    Je mag ons altijd bellen op 0341 353 294