icon
close werken bij rijschool roordink

  Informatie aanvragen

  Het C-rijbewijs laat je dromen uitkomen

  Stel je voor, je wil de weg op met een gigantische tientonner en door zowel binnen- als buitenland trekken als beroepschauffeur. Of je gaat verhuizen, maar je wil dit zo goedkoop mogelijk doen en huurt een vrachtwagen om zelf alles naar je nieuwe huis te rijden. Misschien wil je wel met je paarden naar een wedstrijd. Hier heb je dan alleen je vrachtautorijbewijs voor nodig. Wij helpen je hiermee.

  Tijdens de praktijkopleiding leert je instructeur je om te gaan met dit grote voertuig in het verkeer. Stapsgewijs leer je rekening te houden met de lengte, breedte en hoogte van de vrachtauto en met de verkeersregels die – hier en daar – nèt even anders zijn voor vrachtauto’s dan voor de personenauto’s. In rustige stappen bereidt je instructeur jou voor op het praktijkexamen waarmee jij uiteindelijke jouw vrachtautorijbewijs haalt.

  Trucker word je bij Roordink!

  • Goede begeleiding bij het halen van je theorie
  • Maatwerktraject
  • Spoedopleiding mogelijk
  • Examen vanaf de rijschool

  Ga je de vrachtauto voor eigen gebruik of beroepsmatig gebruiken? Dit bepaalt namelijk een deel van je opleiding voor je vrachtautorijbewijs. Wanneer je beroepsmatig je rijbewijs gaat inzetten, heb je de basiskwalificatie Code 95 nodig. Dit is een stuk extra theorie en praktijk dat je moet halen tijdens je vrachtauto-opleiding. Weet je niet zeker of het gebruik dat je voor ogen hebt beroepsmatig of eigen gebruik is? Neem dan vooral contact met ons op.

  Vrachtautotheorie voor eigen gebruik


  Wanneer je je vrachtautorijbewijs voor eigen gebruik haalt, heb je een basis theorietraject. Hiervoor haal je twee onderdelen:

  • Examen vrachtauto theorie deel 1 (Verkeer en Techniek)
  • Examen vrachtauto theorie deel 2 (Administratie)

  Je mag deze onderdelen in willekeurige volgorde halen. Elk onderdeel bestaat uit een examen van meerkeuzevragen. Nadat je de theoriecursussen bij ons hebt afgerond, ben je klaar voor het examen bij het CBR.

  Vrachtautotheorie voor beroepsmatig gebruik


  Wanneer je je vrachtautorijbewijs haalt voor beroepsmatig gebruik, moet je een extra onderdeel halen voor je theorie. De volgende onderdelen moet je in totaal halen:

  • Examen vrachtauto theorie deel 1 (Verkeer en Techniek)
  • Examen vrachtauto theorie deel 2 (Administratie)
  • Examen vrachtauto theorie deel 3, bestaande uit:
   • Theorie-examen bestaande uit 3 cases met elk 15 gesloten vragen
   • Praktische toets van ongeveer 30 minuten
   • Toets besloten terrein van ongeveer 30 minuten

  Je mag deel 1 en 2 in willekeurige volgorde halen. Beide onderdelen bestaan uit een examen van elk meerkeuzevragen. Nadat je de theoriecursussen bij ons hebt afgerond, ben je klaar voor het examen bij het CBR.

  Wanneer je alle onderdelen hebt behaald heb je aangetoond dat je “vakbekwaam” bent. Je hebt de basiskwalificatie Code 95 gehaald. Dit moet je onderhouden met nascholing. Lees hier meer over nascholing Code 95.

  Theorie-examentraining


  Wij verzorgen verschillende theorie-cursussen voor het vrachtautorijbewijs. Op die manier ga jij goed voorbereid je theorie-examen in. Wil je extra cursussen of individuele begeleiding? Dat is mogelijk. Ook hebben wij het benodigde trainingsmateriaal.

  Bekijk hier onze cursusdata.

  Wil je meer weten over de toelatingseisen van de verschillende vrachtautotheorie-examens of wil je een examen aanvragen? Neem dan contact met ons op.

  Vrachtauto-opleidingen

  • C1-rijbewijs

   Met dit rijbewijs mag je voertuigen rijden met een maximummassa tussen de 3500 kg en 7500 kg.

   Dit rijbewijs heb je nodig wanneer je bijvoorbeeld een vrachtauto, camper, of zwaar bedrijfsvoertuig rijdt. Denk je later de overstap naar een voertuig zwaarder dan 7500 kg te maken? Dan is het verstandig om direct je C-rijbewijs te halen zodat je niet opnieuw je theorie, lessen en examen hoeft te doen.

  • C1E-RIJBEWIJS

   Met dit rijbewijs mag je een voertuig met aanhanger van meer dan 750 kg rijden, waarbij de maximum massa van de combinatie samen 12.000 kg is.

   Voor deze opleiding heb je verschillende opties: één hele dag, twee halve dagen of in je eigen tempo. Tijdens de lessen leer je verschillende manoeuvres zoals aandokken, bochtje achteruit en recht achteruit rijden. Daarnaast bespreek je met je instructeur een aantal theorieonderdelen.

  • C-RIJBEWIJS

   Met dit rijbewijs mag je elke vrachtauto (zonder aanhanger) met een massa boven de 3500 kg rijden.

   Voor dit rijbewijs heb je de keuze tussen automaat en handgeschakeld. Wanneer je afrijdt met een automaat krijg je hier een aantekening voor op je rijbewijs. De enige uitzondering hiervoor is als je 10 minutenhandmatig op- en terugschakelt tijdens het examen.

  • CE-Rijbewijs

   Met dit rijbewijs mag je elke vrachtauto met een massa boven de 3500 kg rijden met een aanhanger van meer dan 750 kg.

   Voor het behalen van dit rijbewijs kies je bij ons tussen rijden met een trekker-oplegger combinatie of een bakwagen met aanhangwagen (wipkar). In deze opleiding leer je om met de lange combinatie veilig door het verkeer te manoeuvreren. Zowel vooruit als achteruit. Bij deze opleiding zit geen apart theorie-examen.

  • LZV-certificaat

   LZV is een certificaat waarmee je een nog grotere combinatie mag rijden. Wanneer je dit certificaat haalt is deze onbeperkt geldig.

   Om te beginnen met deze opleiding moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Je moet al in het bezit zijn van een CE rijbewijs en Code 95. Daarnaast moet je minstens vijf jaar ervaring hebben met het besturen van voertuigen waar je een CE-rijbewijs met Code 95 voor nodig hebt. Ook mag je de afgelopen drie jaar geen rijontzegging hebben gehad en is je rijbewijs niet ongeldig verklaard of ingevorderd. Deze opleiding duurt één dag. Wanneer je dit certificaat haalt, telt dit mee als zeven punten voor je Code 95.

  • Zo haal jij je C-rijbewijs

  • 1 Laat zien wat je kunt tijdens de intakeles

   Tijdens de eerste les kijkt je instructeur wat je kunt. Op basis hiervan bepaalt hij hoeveel lessen je nodig hebt en welk pakket het beste bij je past zodat de kosten voor jou zo laag mogelijk zijn.

  • 2 Je haalt je theorie-examen

   Voor C en C1 heb je twee theorie-certificaten nodig, theorie deel 1 bestaande uit techniek en verkeer en deel 2 bestaande uit administratie goederenvervoer. Wanneer je voor beroepsmatig gebruik je rijbewijs haalt moet je nog een derde certificaat halen. Lees hier alles over de vrachtautotheorie-examens.

  • 3 Je regelt je gezondheidsverklaring

   Voordat je praktijkexamen mag doen, moet je eerst een gezondheidsverklaring aanvragen. Dit doe je door bij mijn.cbr.nl in te loggen en een gezondheidsverklaring aan te vragen. Deze vul je naar waarheid in en verstuur je digitaal naar het CBR. Het CBR keurt deze vervolgens goed. Hierna ga je met de goedkeuring naar de bedrijfsarts. Hier krijg je een oogtest en fysieke test. Als dit allemaal goed is verklaart de bedrijfsarts je gezond. Stuur dit ook op naar het CBR en wacht op de goedkeuring. Begin hier op tijd mee, dit proces duurt op het moment erg lang.

  • 4 Je slaagt voor je praktijkexamen

   Tijdens je praktijkexamen toon je aan dat je rijvaardig genoeg bent door met het voertuig of combinatie door het verkeer te rijden. Hierin test het CBR je op de volgende punten:
   • Rijklaar controle
   • Professioneel rijgedrag
   • Verkeersgedrag tijdens de rit
   • Bijzondere verrichtingen
   • Voertuigbeheersing
   • Ergonomie en veiligheid

  • 5 Je haalt je rijbewijs op bij het gemeentehuis

   Wanneer je al deze tests doorstaat toon je aan dat jij een volwaardig vrachtautochauffeur bent. Gefeliciteerd, tijd om dit rijbewijs aan je collectie toe te voegen!

  DEZE TOPPERS LEIDEN JE OP:

  GESLAAGD!

  • Jeremy

   Helemaal top!

  • Ilona Last

   Fijne lessen waarbij alles goed uitgelegd!
   Heel fijn om les te hebben gehad van een en dezelfde instructeur.

  • Daniel

   Vandaag in een keer geslaagd voor mijn C-rijbewijs. Rijschool Roordink is een professionele organisatie, die je stap voor stap begeleidt naar je rij-examen. Gewoon een top rijschool met fijne mensen!

  Gemiddelde cijfer:
  842 beoordelingen

  9.3
  BENIEUWD WAT ANDEREN HEBBEN ERVAREN?
  Lees de reviews!

  AANMELDEN

  Wil je graag je rijbewijs halen bij Rijschool Roordink? Meld je dan aan via het onderstaande formulier.

   Geslacht
    

   STEL JE VRAAG

   Heb je na het lezen van al deze informatie toch nog een vraag? Geen probleem. Wij geven hier graag antwoord op. Vul onderstaand formulier in en wij reageren zo snel mogelijk.

    ROORDINK CADEAUBON

    Geef iemand een rijles cadeau!

    GEEF EEN CADEAUBON

    Veel gestelde vragen

    Waar geven jullie vrachtautorijles?

    Wij verzorgen de vrachtautorijlessen vanuit onze vestiging in Putten.

    De gezondheidsverklaring voor het groot rijbewijs is 1 jaar geldig. Kijk voor meer informatie over de gezondheidsverklaring voor het C-rijbewijs op de website van het CBR.

    Jazeker, dat kan! Met een cadeaubon bepaal je zelf hoeveel lessen je cadeau wilt geven. Geef een cadeaubon!

    Staat jouw vraag er niet tussen?
    Je mag ons altijd bellen op 0341 353 294